Využití elektroodpadu jako zamyšlení nad budoucností světa

Studenti střední uměleckoprůmyslové školy v Hradci Králové vytvořili osm krásných objektů z elektroodpadu

Žáci 1. ročníku oboru Průmyslový design na Střední uměleckoprůmyslové škole hudebních nástrojů a nábytku v Hradci Králové (SUPŠ HK) se ve spolupráci s firmou MICRORISC věnovali tvorbě výtvarných objektů z odpadového materiálu, zejména desek plošných spojů. Pod vedení paní MgA. Lenky Soukalové vzniklo osm projektů, které ztvárňují svět moderních technologií, svět kolem nás, Vesmír a pohled studentů do budoucnosti.

Projekt Specula Ray - brýle pro virtuální realitu propojují svět moderních technologií, bez kterých se dnes již neobejdeme, a svět přírody, který je zastoupen v křivkách inspirovaných mantou obrovskou.

Sbírka motýlů symbolizující umělou inteligenci v našich životech, která se do našeho života zapojuje každým dnem stále více, a proto se autorka rozhodla tuto skutečnost znázornit pomocí něčeho tak (zatím) obvyklého, jako jsou motýli.

3D obraz noční město - série tří podsvícených obrazů ukazuje centrum velkoměsta, které je nejběžnějším prostředím dnešního člověka.

The essence of knowledge - mozek - závěsný objekt ukazuje nejsložitější strukturu Vesmíru a naznačuje spojitost s rozvíjejícím se světem moderních technologií. Uvnitř mozku je jádro z mikroprocesorů.

Fox - soubor zvířecích masek, které spojují koncepty a estetiku společnosti. Inspirace logem firmy a vzdělaností. Liščí masky odráží identitu firmy MICRORISC a její otevřenost k inovacím a pokroku.

Ms. Fortune - zamyšlení nad nadvládou technologií nad budoucností všech tvorů, nezmění se tak na roboty? A co láska, čím by byla nahrazena?

MikroRepublika - zmenšený model České republiky, kde krajská města jsou vytvořená z čipů, ostatní povrch je tvořen z písku, student se zamýšlí nad nedostatkem vody v budoucnu.

MW - objekt na tělo vychází ze znaku firmy MICRORISC, je tvořen z kůže a mikročipů a vytváří tak futuristický šperk.

Je to krásná práce a úžasný výkon mladých studentů. Děkujeme.

Tento web používá pouze technické cookies.