Dětské oddělení má díky sponzorskému daru novou výzdobu

Děti, které se léčí na dětském oddělení Oblastní nemocnice Jičín a.s., se budou díky nové výzdobě cítit v nemocničním prostředí lépe. Díky Nadačnímu fondu Zdeňky Žádníkové a sponzorskému daru místní firmy MICRORISC s.r.o. byly místnosti vyšetřovny a jednoho pokoje a všechny dveře oddělení vyzdobeny pohádkovými kreslenými postavičkami.

Vedení Oblastní nemocnice Jičín a.s. přijalo z rukou ředitelky nadace a herečky Zdeňky Žádníkové a majitele firmy MICRORISC s.r.o. Ing. Vladimíra Šulce Ph.D. dar pro malé pacienty – nově vymalovaný pokoj a vyšetřovnu. Zkrášleny byly také všechny dveře na oddělení, a to speciálním označením - obrázky, které napovídají, co se za dveřmi skrývá. Pohádkové postavičky pochází z pera výtvarníka a grafika Libora Škrlíka. „Jde o nástěnné malby s veselými obrázky ze světa zvířátek, která se představují v nejrůznějších rolích a ztvárňují rozličné příběhy. Najdeme zde i tématiku Jičína. Pro naše malé pacienty obrázky zpříjemňují prostředí, které pro ně bývá mnohdy stresující. Jsme rádi, že jsme mohli tento dar přijmout. Snažíme se, aby se u nás cítily jako doma,“ říká primářka dětského oddělení MUDr. Ivana Jeřábková.

Sponzorem, který výmalbu v Jičíně zafinancoval, je majitel místní firmy MICRORISC s.r.o. „Věřím, že veselé pohádkové prostředí přinese malým pacientům radost a štěstí. Snad jejich úsměv pomůže i jejich úspěšné léčbě,“ říká Ing. Vladimír Šulc Ph.D. Nadační fond Zdeňky Žádníkové zajišťuje za přispění sponzorů kromě jiného realizaci nástěnných maleb v zařízeních, jako jsou nemocnice, dětské domovy, domovy pro seniory, léčebny a další, a to s cílem zpříjemnit prostředí pro pacienty nebo klienty.

Zdroj: Tisková zpráva Nemocnice Jičín, a.s.

Autor: Ing. Magdaléna Doležalová v kategorii Napsali o nás,

Tento web používá pouze technické cookies.